Instagram'da Nasıl Takipçi Artırabilirsiniz?

Instagram, en popüler sosyal ağların başında geliyor, bu da Instagram’da takipçilerinizi arttırarak markanızı güçlendirmeniz için birçok fazla neden sunuyor. Birçok marka Instagram’daki takipçi kitlesini büyütebilmek için her ay ciddi reklam bütçesi ayırıyor ve bu işi yapması için sosyal medya ekibi kuruyor ya da ajans desteği alıyor. Bu yazımda kişisel hesabınızda ya da küçük işletmeleriniz için Instagram’da daha fazla takipçi kazanmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.


Hesabınızda bir konsept oluşturun ve aynı tutarlılıkta paylaşımlar yapın. Sizi takip eden kişiler aynı çizgide ilerlediğinizi görmeli. Eğer herkese hitap etmek için farklı telden paylaşımlar yaparsanız ters tepecektir. Bu nedenle belirli bir niş kitleye hitap etmek için sayfanızın konseptini belirleyin.

2.Paylaşımlarınızı Plana Koyun

Düzenli aralıklarla paylaşım yapmaya çalışın. Günde en az 1 paylaşım yapmalısınız. Eğer 1 hafta ya da daha uzun süre paylaşım yapmazsanız takipçileriniz yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Sürekli göz önünde olmak için aktif kalmalısınız. Bunun için haftalık paylaşım planı belirleyerebilirsiniz. Bu sayede çok daha planlı ilerlemiş olursunuz.

3.Etkili Hastaglerden Faydalanın

Paylaşım yaparken mutlaka hastag kullanın. Bunu yaparken popüler ve paylaşımınızla alakalı hastagler seçin. Sırf popüler diye anlamsız hastagler seçmeyin. Her paylaşıma ortalama 5-6 hastag ekleyebilirsiniz.

4.Paylaşılabilir İçeriklerden Yararlanın

Paylaştığınız içerikler takipçilerinizin beğenip arkadaşlarıyla paylaşabileceği türden içerikler olmalıdır. Bu sayede doğal şekilde reklamınız yapılır ve organik takipçi kitlenizi arttırabilirsiniz. Bu nedenle takipçilerinizin sevdiği şeylerin üzerine kafa yorarak ilgilerini çekebilecek içerikler üretmeye çalışın.

5.İçeriklere Logonuzu Ekleyin

Paylaşacağınız özgün içeriklere kendi hesabınızın adını ya da logosunu ekleyin. Bu sayede o içerik başka hesaplarda ya da platformlarda paylaşıldığında içeriğin size ait olduğunu gören kişiler sayfanızı takip edecektir. Bu da güzel bir organik takipçi arttırma yöntemidir.

6.Büyük Hesapları Etiketleyin

Paylaşımlarınıza yüksek takipçili ilgili hesapları etiketleyin. Örneğin bir sinema oyuncusu ile ilgili post hazırladınız, bu paylaşıma oyuncuyu, oyuncunun menejerini ve birkaç yüksek takipçili hayran sayfalarını etiketleyebilirsiniz. Şanslıysanız sizi takip edebilirler ya da paylaşımınızı yeniden paylaşıp size credit verebilirler.

Bu yöntemlerin dışında, eğer başlangıçta biraz takipçi elde etmek istiyorsanız instagram takipçi satın al ve instagram beğeni satın alma sitemizi kullanarak takipçilerinizi arttırabilirsiniz. Ya da tamamen kendi servislerimiz ve özgün organik hesaplarla sizlere kaliteli hizmet veren sitemiz sayesinde tamamı gerçek takipçiler elde edebilirsiniz.

Türkiye'nin Smm Panel Servisi.